2021. november 2., kedd

A papagájtulajdonosok mazochisták

Nézzük a címben szereplő kijelentés okát! Olyan háziállatokat fogadunk örökbe, akik nem hajlandóak napfelkelte után aludni, akik teli torokból sikítanak, ha boldogok, és teli torokból sikítanak, amikor boldogtalanok. Konzervnyitóra hasonlítóan veszélyes eszközt tartanak az arcukon, és megtanulnak beszélni, hogy vitatkozhassanak velünk. Az én ara papagájom kedvenc szórakozása kilopkodni a friss zsemlét a kosaramból bevásárlás után. Ilyenkor hagyom, hogy a csőrében tartsa a zsemlét (teljes kiőrlésű lisztből készült egyébként is).


A különféle tekercsekkel, extra kinézetű finomságokkal és persze a gyümölcsökkel is rettenetesen vigyázni kell a vásárlás utáni kipakoláskor. Kitennéd a hideg vajat a pultra, hogy megpuhuljon? Gondold meg jobban, és inkább tedd vissza a a hűtőbe, ahol biztonságban lehet a papagáj csőrétől. Az én madaram még a tejszínhabot is megrágcsálja és leeszi a pitéről. Gyakorlatilag mindenre veszélyesek, ezért állandóan figyelni kell.



Az sütifélékből az egész szeleteket a vendégeknek tálaljuk, a kivágott, papagáj-rágta részeket nekem és a férjemnek tartogatjuk. Aki madarat tart, idővel rá fog jönni, hogy több ilyen étel-szelektálásos feladata van, mint a kutyás vagy macskás gazdiknak. És persze arra is nagyon oda kell figyelni, hogy egy madár nem ehet meg bármit, sok minden kifejezetten ártalmas nekik. Ilyen dolgokat én igyekszem már eleve meg se vásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése